Posted on

Lehetséges az ózonkezelés a mezőgazdaságban?

A mezőgazdaságban bizony előfordulhat, hogy a sok munka, amit egy adott dologba belefektettünk, valamilyen oknál fogva kárba vész, ez pedig nagyon bosszantó tud lenni. Sajnos a mezőgazdaság bármely területén megeshet, tehát célzott védelem szükséges, hogy ne kerüljenek a felületekre baktériumok, kórokozók, élősködők, vírusok vagy éppen penész, illetve egyéb kártevők. A gazdálkodóknak tehát nagy fejtörést okoz, hogy megtalálják a legideálisabb megoldást a termény és az állatok védelmezésére. Olyan átfogó eljárás szükséges, ami nem okoz hibát, így az anyagi károktól sem kell tartani.

Napjainkban felkapottá vált az ózonnal történő tisztítás, amely széles körben alkalmazható. Számos területen hatékony a kórokozókkal szemben, többek között fertőtleníti a felületeket, segít megszabadulni a penésztől, megszünteti a kellemetlen szagokat, valamint meggátolja a rovarok elterjedését.

A mezőgazdaságban is jól jön az ózon?

Az ózonkezelés elvégezhető a mezőgazdasági gépeken, egyéb eszközökön és szerszámokon, ezáltal megelőzhetjük a kórokozók terjedését. A káros mikroorganizmusok és élősködők elszaporodását ózonkezeléssel a gépjárművek belsejében, garázsokban, raktárakban is meggátolhatjuk.

Az ózonnak a méhészetben is óriási előnye van. Ennek a vegyszermentes fertőtlenítésnek hihetetlen nagy szerep jut egy olyan környezetben, ahol a rovarok vagyis a méhek rettentően érzékenyek a környezeti változásokra és nagyon sérülékenyek. Az ózon ereje már bizonyított a méhészeti eszközök, a kaptárak és a keretek fertőtlenítésében. Kíméletlenül leszámol a különböző kórokozókkal, a viaszmollyal és a penésszel. Semlegesíti a kénszagot, melyre a méhek érzékenyek és ez észrevehető a viselkedésükön is. 

Az ózon kiváló azzal a céllal is, hogy megállítsuk a sertéspestist, vagy éppen a madárinfluenzát, sőt karámok, ólak és ketrecek is tökéletesen fertőtleníthetőek általa. A takarmány és az ivóvíz is kezelhető ózonnal, amely által számos betegség kiküszöbölhető, de a zöldség és a gyümölcs ugyancsak jobban megőrzi frissességét a raktárban, éppen ezért a mezőgazdaságban is javasolt igénybe venni a szolgáltatást.


Ózongenerátor készülékek lakásban, irodában, edzőteremben, szállodában és mezőgazdasági létesítményekben történő használatra. Hatékony rovar és ágyi poloska irtás ózongenerátorral. Háztartási és ipari fertőtlenítés professzionális ózongenerátorral az ÓzonSpecialistától. Ingyenes házhoz szállítással és minimum 2 éves garanciával.

ózongenerátor házhozszállítás