Penészedés megszüntetése, penészmentesítés otthon

Penészedés megszüntetése - penészmentesítés

Penészmentesítés avagy penészesedés megszüntetése vegyszermentesen

A vegyszermentes eljárások közül jelenleg az ózonos penészmentesítés bizonyul a leghatékonyabb módszernek. Az ózon ugyanis nem csak a felületen jelenlévő penészgombákat, hanem a levegőben is megtalálható, a falak, a bútorok és a szövetek mélyén megbúvó penészspórákat is képes elpusztítani.

Penészedés megszüntetése az ózon erejével! Penészmentesítés hogyan?

Az ózonmolekulák a penészgombákkal és a spórákkal reakcióba lépve oxidációs folyamatot indítanak el, mely nagyon rövid időn belül látványos eredmény kifejtésére képes. Látványos, mert az ózonos kezelés hatására a látható penész kifehéredik (ami a penészgomba elpusztulását jelzi) és egy mozdulattal letörölhetővé válik. A penészedés ózonnal való megszüntetésének legnagyobb hatása azonban már láthatatlan.

A rendszeres ózonos kezelés még a penész számára ideális környezetben is képes megelőzni a gombák elszaporodását és megtelepedését így megvalósítva a penészmentesítést.

Amit a penészről tudni érdemes:

A penészgombák leggyakrabban a magas páratartalmú (70 %) terekben vagy a hőhidak környékén jelennek meg. A fürdőszoba vagy az ajtók és ablakok menti falakról pedig gyorsan átterjedhetnek a bútorokra, a textíliákra és a könyvekre is. Azonban míg a falakról az egyes vegyszerek segítségével eltávolítható a penész, a kényes felületekről már nem.

A penész legnagyobb veszélye azonban nem a gyors terjedésében és a különböző felületeken való megjelenésében keresendő, hanem a spórákban és a levegőben. A penészgomba spórái és a penész melléktermékei jelentős egészségkárosító hatással bírnak, amely a légzőszervi betegségben szenvedőkre nézve magas kockázatot jelent.

Tudta? A penészérzékenység az általános allergiához hasonló tüneteket okoz. Irritálhatja a szemet, az orr nyálkahártyáját és tüdőt, az egyes penészgombák pedig súlyos tüdőbetegséget is okozhatnak. Épp ezért fontos, hogy már a penészedés első jeleinél cselekedjünk és ne hagyjuk a penészgombákat elszaporodni! Ugyanis az elszaporodott, a felületek mélyén megtelepedő penészt szinte lehetetlen kiírta.

Mit tehetünk otthon a penész ellen?

Az otthoni penész kialakulásának megelőzése érdekében számos belsőépítészeti és lakberendezési tipp van, amit alkalmazhatunk. Elsőként fontos, hogy megfelelő szellőztetési rendszert tervezzünk és építsünk be a lakásba. A rendszernek lehetővé kell tennie a friss levegő beáramlását és a nedvesség elszívását, így csökkenthető a penész kockázata. Emellett érdemes olyan penészmentes felületeket választani, mint a csempék vagy a PVC padlóburkolat, amelyek könnyen tisztíthatók és ellenállnak a nedvességnek.

A lakás kialakításánál figyeljünk arra is, hogy ahol gyakran nedves vagy párás környezet alakul ki, például a fürdőszobában vagy a konyhában, ott alkalmazzunk megfelelő szellőztető rendszereket, például páramentesítőket vagy szellőzőventilátorokat. Az ilyen helyiségekben a penész kialakulásának kockázata nagyobb, így fokozott figyelmet igényelnek.

Vegyszermentes megoldások is segíthetnek a penész elleni harcban. Az ecet például hatékony penészölő és penészgátló szer, amelyet könnyen alkalmazhatunk a penészes területek tisztítására és megelőzésére. Azonban, ha a probléma súlyos vagy visszatérő, mindenképpen érdemes szakértő segítségét kérni. Az ózongenerátorok hatékonyan képesek megszüntetni a penészt, de ezeket csak kiképzett szakemberek szabad használni, mivel az ózon veszélyes lehet az emberi egészségre.

Az otthoni penész elleni védekezés egy komplex folyamat, de a megfelelő tervezéssel, berendezéssel és vegyszermentes megoldásokkal sokat tehetünk a penész kialakulásának minimalizálásáért és az egészséges lakókörnyezet megőrzéséért.

Penészmentesítés – penészesedés megszüntetése – Ózongenerátor a penész ellen

Használja az ózongenerátor készüléket a penésszel fertőzött helyiségben és a szekrényekben, ágyneműtartókban a látható és a felület szerkezetben jelenlévő penészgombák kiirtására. Az ózonos kezelést követően törölje át felületeket és a jövőben használja rendszeresen a penészedésre hajlamos (például: fürdőszoba, ablakok és ajtók környéke) helyiségekben.

Jó tudni: az ózongenerátor nem csak a penészedés megszüntetésére alkalmas, hanem a vírusok és a baktériumok elpusztítására, valamint szagtalanításra is használható.

Amit még az ózonról tudni érdemes:

Az ózon 300-6000* erősebb fertőtlenítő hatással rendelkezik, mint a klór. Ezt a hatását az oxidálóképességének köszönheti, ami a jelenleg ismert leghatékonyabb, 100 %-ban vegyszermentes fertőtlenítést biztosítja. Mivel az ózon minden élőlénnyel reakcióba lép, ezért az ózongenerátor működése közben a kezelt helyiségen tartózkodni szigorúan tilos! A készülék használatát megelőzően a fertőtlenítendő területről minden növényt el kell távolítani, a kezelés alatt háziállatot sem szabad beengedni, a folyamat végén pedig legalább 30 percig kell szellőztetni.

Minőségi, átvizsgált és garanciális ózongenerátorok a legjobb ár-érték arányban! Miért fizetne többet, ha a specialistánál prémium minőséget kap a normál minőséggel majdnem azonos árért?

Penészedés megszüntetése az otthonában

A penészedés első jeleire, penészmentesítésre illetve a súlyos penészfertőzés megszüntetésére vagy a megelőzésre ajánlott ózongenerátoraink:

Penészmentesítés a szolgáltatói vagy kereskedelmi egységekben

Válasszon az ipari fertőtlenítő hatással rendelkező, prémium kategóriás ózongenerátoraink közül: