Posted on

Fertőtlenítés ózonnal

Tudjuk, hogy a fertőtlenítés volt az elmúlt hónapok egyik legkeresetteb keresőszava, ami nagyon jól példázza ennek a jelentőségét. És bár a keresési statisztikák alapján azt láthatjuk, hogy az érdeklődés visszaesett, nem szabad megfeledkezni a fertőtlenítés kiemelt szerepéről.

fertőtlenítés ózonnal
Forrás: Google Trends – fertőtlenítés kulcsszó

Az alapos fertőtlenítésre viszont nem csak a járvány alatt kéne odafigyelni! A legjobb, ha mindennapi és általános rutinná válik az utazások utáni kézmosás és persze a felületek és a zárt légterek fertőtlenítése. De persze azt is tudjuk, hogy az egyes esetekben nagyon körülményesen vagy szinte lehetetlen módon valósítható meg fertőtlenítés. A kereskedelmi egységek, a vendéglátó és szolgáltató helyek számára pedig állandó küzdelmet jelent a polcok, asztalok, székek, pultok és az egyéb eszközök és berendezési tárgyak folyamatos tisztítása. És akkor még a levegő és az elérhetetlen területek és felületek fertőtlenítését még nem is említettük meg.

Hogyan is lehetne mindezt egyszerre, a lehető leghatékonyabban és gyorsan kivitelezni?

Az ózonnal való fertőtlenítés lehetővé teszi, hogy a felületek vegyszeres súrolása nélkül érjük el a szinte tökéletesen steril állapotot a zárt légtér minden egyes pontján.

Fertőtlenítés ózonnal, egyetlen gombnyomásra!

Az ózongenerátorok segítségével pedig semmi mást nem kell tenni, mint egy időzítőt beállítani és hagyni, hogy az ózon kifejtse a hihetetlenül erős fertőtlenítő hatását.

Fertőtlenítés ózonnal – a tökéletes megoldás azok számára, akik

  • a zárt légtérben folyamatosan vendégeket, látogatókat fogadnak
  • a munkahelyen is az állandó tisztaságot szeretik
  • az otthonaikat is biztonságban akarják tudni
  • a vegyszermentes fertőtlenítés hívei
  • találnak napi 30-60 percet a légtér sterilizálására

Az ózonos fertőtlenítés további előnyei:

A már említett gyors, hatékony és nem utolsó sorban kényelmes sterilizálás mellett az alábbi előnyöket is élvezhetünk az ózonos fertőtlenítést követően.

Penészmentesítés: a penészgombák az ózongázzal való reakcióba lépést követően kifehérednek és porózussá válnak, vagyis elpusztulnak.

Szagtalanítás: az ózongenerátor használatának az egyik legnagyobb előnye, hogy az ózon a bűzt árasztó, szerves szagmolekulákkal is elbánik. Vagyis az ózonnal megszüntethető a kellemetlen pince és dohszag, a dohányszag, a nehéz ételszag és a gardróbban vagy az előszobákban terjengő lábszag is.

Rovarírtás: mivel az ózon erősen mérgező, a fertőtlenítés során a légtérben található pókok, hangyák és molyok az ózon koncentrációjának és a kezelés időtartamának a függvényben elpusztulnak.

Figyelem! Ahogy azt az előbb leírtuk, az ózon mérgező! Ezért az ózongenerátoros fertőtlenítés során a légtérben tartózkodni előlénynek (növény, háziállat, ember) tilos! A készülék működését követően pedig legalább egy 30 perces szellőztetés szükséges.

Fertőtlenítés ózonnal – kiváló ár-érték arányú ózongenerátorok a specialistától!