Posted on

Ózonnal a vírus ellen

Éppen, hogy csak felébredtünk a tavaszi járványból és a kijárási korlátozásból, az újabb hullám már szinte kész tényként lebeg a mindennapjaink felett. A cikk viszont nem arról szól, hogy bárkit is megrémítsünk vagy épp a koronavírus veszélyeit odázzuk el, hanem a felelősségteljes felkészülés és a megelőzés lehetőségeit mutatja be. És mivel jelenleg is több száz aktív fertőzött van nyilvántartva, most és a jövőben is oda kell figyelni a védekezésre.

Amit mindenki minden megtehet a vírus ellen

  1. Alapos kézmosás vagy mosdó hiányában kézfertőtlenítő használata, például az utazások alkalmával és a bevásárlások előtt és után.
  2. Szájmaszk használata, ami a legtöbb tömegközlekedési eszközön továbbra is kötelező!

És amit még pluszban megtehetünk az egészségünk védelmében: ózonnal a vírus ellen

Egy ózongenerátor ugyanis olyan koncentrációban képes előállítani az ózongázt, mely akár pár perc alatt képes elpusztítani nem csak a koronavírust, hanem minden további mikroorganizmust.  

De honnan tudjuk, hogy az ózongenerátor hatásos a koronavírus ellen?

Az erős oxidáló képessége miatt az ózon inaktiválhatja és elpusztíthatja a koronavírust, ami mivel egy burkolt vírus, különösen érzékeny az oxidációs támadásokra. Egy tanulmány a molekuláris modellezéssel vizsgálta meg a SARS-CoV-2 szerkezetében az ózon reakcióképességét, amely megmutatta, hogy

  • az ózon képes megtámadni a vírus tüskéinek és burkolatainak fehérjéit és lipidjeit,
  • valamint megzavarja a vírus szerkezetét, ami által az inaktiválódik.

Forrás: Ozone: Science & Engineering , The Journal of the International Ozone Association

Ezek alapján tehát egy ózongenerátor segítségével aktívan részt vehetünk a megelőzésben.

Ózonnal a vírus ellen – hogyan használjuk az ózongenerátor készüléket?

Mivel a koronavírus nem csak a levegőben terjed, hanem a felületek felszínein is képes életben maradna is fertőzni, ezért a zárt légtereket folyamatosan érdemes fertőtleníteni.

Itt elsősorban az olyan zárt terekre gondolunk, melyekben naponta több ember is megfordul. Egy irodahelyiség, szépségszalon, rendelő vagy edzőterem esetében a zárás után mindenképp javasolt az ózongenerátorral való fertőtlenítés. Persze a több ebben az esetben is jobb, de nem szabad az ózonos fertőtlenítés fő szabályáról megfeledkezni! Ami kimondja, hogy az ózongenerátor használatát követően minimum fél órás szellőztetés szükséges! Ez pedig sok esetben nehezen valósítható meg, de ha tehetjük, akkor éljünk a napi többszöri fertőtlenítés lehetőségével. Ugyanis, ha a fertőtlenítést követően tér be egy fertőzött személy a helyiségbe, akkor az ózon utólag már tudja kifejteni a vírusölő hatását. Épp ezért az ózongenerátoros fertőtlenítés mellett a már említett kézfertőtlenítők és szájmaszkok használatát is javasoljuk.

Milyen ózongenerátort érdemes választani a vírus ellen?

Amikor ózongenerátor vásárlásra kerül a sor, elsőkörben azt javasoljuk, hogy a vevő mérje fel, hogy milyen helyiségben szeretné használni a készüléket. Egy kisebb lakás esetében, ahol az akár egy órás üzemidő és a minimum fél órás szellőztetés nem jelent problémát, megfelelő lehet a pár száz légköbméterre tervezett készülék is. A több ezer légköbméterre tervezett készükélékeket pedig a gyors, akár pár perces fertőtlenítéshez ajánljuk.

Raktárról azonnal elérhető készülékeink, ingyenes házhozszállítással: