Posted on

Küzdelem a penész ellen

Mit tehetünk a penész ellen?

A penész kialakulása mindenki otthonában kellemetlenségeket okoz. A házi penész pedig egészségügyi szempontból is kártékony lehet főleg akkor, ha a penész jelenlétéről nem tudunk, mivel az a bútorok mögött, a szekrények mélyében vagy a fal sarkaiban rejtve marad. Az egészségünkre káros hatásai mellett nem szabad megfeledkezni a látható penész okozta esztétikai problémákról sem. Amit nem elfedni, hanem megszüntetni kell!

Az ózongenerátor a vegyszermentes fertőtlenítés leghatékonyabb eszköze, amely az ózon oxidációs erejét felhasználva küzd nem csak a vírusok és a baktériumok, hanem a láthatatlan penészspórák és a látható penész ellen! Tudta? Az ózongáz a jelenleg ismert leghatékonyabb fertőtlenítő szer, ami 600x erősebb még a klórnál is!

Hol és hogyan használhatjuk az ózongenerátort?

Az otthonában bárhol használhatja, akár bútorokon, ágyneműtartókban, ajtók, ablakok környékén, illetve ahol a leggyakrabban előfordul a magas pára miatt, a fürdőszobában. Azonban érdemes figyelembe venni a felhasználási feltételeket. 

Mire figyeljünk oda az ózongenerátor használatakor?

Mindenképpen tegyük el a kezelendő felületek mellől a növényeket, háziállataink se tartózkodjanak a helyiségben. A kezelés után 30 percen át tartó szellőztetés is szükséges. A még hatékonyabb fertőtlenítés és penészmentesítés érdekében pedig helyezzük a zárt helyiség legmagasabb vízszintes pontjára a készüléket.

Hogyan távolítja el a makacs penészfoltokat az ózongáz?

Egyfajta oxidációs folyamatot indítanak el az ózonmolekulák a penészgombákkal, és a spórákkal egyaránt. Azonnal megöli a penészgombát, ezért igen látványos eljárás. A nagy része az eltávolításának viszont teljesen észrevehetetlen.

Csak a penész ellen használható az ózongenerátor?

A válasz természetesen: nem! Még a makacs cigiszag, a vírusok és baktériumok ellen is a bizonyítottan bevethető, mint fertőtlenítő és szagtalanító eszkköz.

Ha egy igazán hatékony és gyors megoldásra van szüksége, hogy eltávolítsa otthonából a penészfoltokat, válassza az ÓzonSpecialista forgalmazásában kapható, bevizsgált és garanciális ózongenerátorokat ingyenes házhozszállítással! Pár perc alatt el lehet végezni a folyamatot, a végeredményben pedig biztosan nem fog csalódni.

Penész megszüntetése ellen javasolt ózongenerátor készülékeink otthoni felhasználásra: