Posted on

A szagok ellensége

Kellemetlen cigiszag, dohos ruhásszekrény, állandó pinceszag és a mindent átható háziállat szag. Ezek azok, amik meglehetősen megkeseríthetik a mindennapi életet, még akkor is, ha kellő figyelmet fordítunk a takarításra.

De miért fordulhat elő ez a kellemetlen helyzet?

Legtöbbször azért térnek vissza még a legalaposabb takarítás után is a kellemetlen szagok, mert az okozóját nem megszűntettük csak elfedtük. Például a napi takarítással és a légfrissítők használatával, melyek bármennyire is illatosak, hosszútávon nem jelentenek megoldást a kellemetlen szagok ellen.

Hosszútávon természetesen a forrás megszűntetése a legjobb megoldás, de ha őszintén belegondolunk:

  • a házi kedvencünktől, aki már családtag, csak ezért megválni nem fogunk,
  • egy a több éve dohányzó sem fog változtatni a szokásain
  • és a vasárnapi ebédet sem rendelni fogjuk a főzés helyett.

Doh szag ellen viszont már a rendszeres szellőztetéssel sokat tehetünk, már ha az megvalósítható. De ha mégsem, akkor erre és a többi kellemetlen szag ellen is létezik egy olyan megoldás, ami azt nem elfedi, hanem megszűnteti.

Az ózon ugyanis a szagok ellensége! Vagyis a szerves szagmolekuláké, ugyanis az ózongáz oxidációs képességének köszönhetően ezekkel a molekulákkal kapcsolatba kerülve nagyon rövid idő alatt kíméletlenül pusztítja el azokat. És természetesen csak is azokat!

Mit jelent ez? Lényegében azt, hogy bármilyen kényes ruhaneművel vagy régi bútordarabbal kerül kapcsolatba az ózongáz, azokban nem tesz kárt. Csak is a szerves szagmolekulákkal, a penészgombával, a vírusokkal és baktériumokkal bánik el.

Azonban azt fontos tudni, hogy az ózonos szagtalanítás, penészmentesítés vagy lakásfertőtlenítés során a zárt térben élőlény nem tartózkodhat! Az ózon ugyanis jelenleg a legerősebb fertőtlenítőként van számon tartva, így ami egy póknál nem nagyobb arra ugyan rövidtávon nem halálos, de káros!

Épp ezért az ózongenerátor használata közben és utána egy minimum fél órás szellőztetésig a zárt légtérben tartózkodni tilos!

Hogyan használja az ózongenerátort a különböző szagok megszűntetésére?

  • Dohos helyiségek és szekrények esetében helyezze a készüléket a lehető legmagasabb vízszintes felületre és állítsa be az időzítőt minimum 30 percre.
  • Cigiszag ellen használja a készüléket minden helyiségen, a helyiség méretétől függő időzítéssel.
  • Az ételszag megszűntetés előtt pedig fokozottan ügyeljen arra, hogy a konyhában és az étkezőben nem maradt szabadon élelmiszer.
  • Házikedvenc után maradó szagok megszűntetése során pedig ügyeljen arra, hogy a kedvence se tartózkodjon a zárt térben.

Jó tudni: ózongenerátor készülékeink a lehető leghatékonyabb kihasználás érdekében légköbméter szerint kerültek elnevezésre. A megfelelő készülék kiválasztásához ezért elegendő csupán csak a fertőtlenítendő zárt légtér méreteit tudni.

Ózongenerátor készülékeink: