Posted on

Ózongenerátor tippek

Azt most már nagyon sokan tudják, hogy az ózongenerátorok jelentik a tetszőleges felületek és zárt területek fertőtlenítésére a leghatásosabb módszert. És most a leghatásosabb jelző alatt nem a jól ismert 99%-os hatékonyságot értjük, hanem azt a lehetetlenül erős fertőtlenítő hatást, ami csak az ózon esetében fordul elő. Több ezerszer erősebb még a klórnál is, tehát minden mikroorganizmust (vírus, baktérium, gomba) élősködőt és rovart elpusztít. Akkor, ha megfelelő mennyiségű ózongázt juttatunk, a megfelelő módon az adott helyiségbe!

Tippek az ózongenerátor felhasználásához

A lehető legnagyobb hatásfok érdekében még az ózongenerátor készülék kiválasztása előtt gondoljuk át, hogy milyen célra és milyen helyiségekben használnánk. Például a kisebb kapacitású ózongenerátorok elsősorban személygépjárművek, szekrények és kisebb légterű helyiségek (gardrób, külön helyiségben található WC, félszoba, 1 beállásos garázs) fertőtlenítésére és szagtalanítására alkalmasak.

A nagyobb légterű, nagy belmagassággal rendelkező szobák fertőtlenítéséhez és penészmentesítéséhez már a nagyobb kapacitású készülékek, a szolgáltató egységek (étterem, cukrászda, fitnesz terem, szépségszalon, orvosi rendelő, autóbusz fertőtlenítés, stb) esetében pedig a kimondottan ipari teljesítményű ózongenerátorok bevetése a javasolt.

Ha már sikerült kiválasztani a célnak megfelelő készüléket, akkor pedig nincs más hátra, mint megfogadni a következő tippeket.

Ózongenerátor tippek:

  • A készüléket mindig a lehető legmagasabb pontra helyezzük. A magasság ebben az esetben azért fontos, mert az ózon nehezebb a levegőnél, ezért a generátor által kibocsátott gáz lefelé fog szállni. Ha a készüléket csak a földre tesszük, akkor még a maximális üzemideje alatt sem biztos, hogy képes lesz ózongázzal megtelíteni az egész helyiséget. Érdemes tehát magasra tenni és hagyni, hogy a gáz szép lassan leszállva fejtse ki a rendkívüli hatását.
  • Ha a generátor működése közben egy ventilátort is bekapcsolunk, akkor felgyorsíthatjuk a teljes fertőtlenítési folyamatot. Vagyis a gáz gyorsabban szétterjed, így nem szükséges egy órán át üzemeltetni a készüléket.
  • A légkondi fertőtlenítése is megoldható gyorsan és ingyen! Az ózongenerátorok bevetésével ugyanis a klíma berendezések is fertőtleníthetőek, így ezért nem kell külön szakembert felkérni. Azt persze fontos tudni, hogy a generátorral történő fertőtlenítés nem helyettesíti sem a karbantartást, sem a teljeskörű tisztítást!

Az ózongenerátor tippeken túl jönnek a professzionális készülékek