Posted on

Ipari ózongenerátor használata

ipari ózongenerátor használata

Az ózon szó hallatán sok ember úgy gondolkodik, hogy ez egy veszélyes és mérgező anyag. Ez az állítás mindaddig igaz, amíg nem a leírásoknak megfelelően használjuk a készüléket. A következőkben segítünk abban, hogy az ipari ózongenerátor használata alatt aggodalom nélkül alkalmazza ezt a hatásos fertőtlenítő eszközt. 

Ipari ózongenerátor használata: veszélyek 

Ha háztartásában várandós nő vagy gyermekek is élnek, az ózonos fertőtlenítés egy kötelező kelléke a háznak. És habár az ózonnak számos üdvös hatása élvezhető, akad néhány hátulütője is, abban az esetben, ha nem megfelelően alkalmazzák. Például légúti gyulladás következhet be, ami torokfájdalommal és mellkasi fájdalommal jár, köhögést, hörghurutot és tüdőtágulást okozhat. Az ózon ezen felül idegi mérgezést is eredményezhet, szédülést, fejfájást, látásvesztést, emlékezetkiesést, stb.  

Tudta? 

Az emberi testre gyakorolt kedvezőtlen, káros hatásai az ózonnak általánosságban véve a levegőben jelenlévő kimagaslóan nagy koncentráció vagy nem megfelelő tisztaság esetén fordulhatnak elő. A kimagaslóan nagy koncentráció ártalmas lehet az emberi testre, az elégtelen tisztaságú ózon pedig egy technikai probléma valójában. 

Ipari ózongenerátor használata: technikai követelmények 

Az ózongenerátor működőképességének tesztelését az alábbi körülmények között kell végrehajtani:  

  • Levegő, mint bemeneti forrás esetén a harmatpont ne legyen magasabb -45 Celsius foknál; 
  • Az áramforrás ne térjen el az  50 Hz ± 1 Hz értéktől, a feszültség 220 V ± 22 V legyen, a környezeti nyomás 86 kPa – 1o6 kPa között legyen, a relatív páratartalom pedig 65-85% közötti, mindezt szobahőmérsékleten
  • Az ipari ózongenerátor használata során fontos, hogy a hőmérséklet ne legyen magasabb 27℃-nál; 
  • Vízrendszerre szerelt ózongenerátor általi ózonkibocsátás legyen legalább 12 mg/l. 

Amikor a fenti körülmények megváltoznak, az illetékes kibocsátási értékek (koronakisülés vagy izzásos kisülés) az egységnyi ózonkibocsátási rátája, koncentrációja, előállított mennyisége, energiafogyasztása az új, specifikus körülményeknek megfelelően mérendő. 

Az ipari ózongenerátor használata: megfelelő működési környezet 

Az ipari ózongenerátor használata megköveteli a folyamatos 45 Celsius-fok alatti környezeti hőmérsékletet. A légtér nyomása 86 kPa – 106 kPa közötti kell, hogy legyen, a relatív páratartalom pedig 65% – 85% között, míg a hűtővíz hőmérséklete 35 ℃ alatt. 

A fertőtlenítés követelményei: 

A légtér fertőtlenítése során ügyelni kell arra, hogy a folyamat zárt légtérben történjen, emberek és háziállatok nélküli helyiségben. A megfelelő biztonság érdekében minden élőlényt távolítsunk el a szobából, még a dísznövényeket is. Az ózon erősen baktériumölő hatása miatt a növények könnyen elszáradhatnak az ózonkibocsátás alatt. 

A folyamat befejeztével az ózonszint annyira lebomlik, hogy semmilyen élőlényre nem lesz ártalmas.

Ipari ózongenerátorok az ÓzonSpecialistánál!

Nézzen körül weboldalunkon, széles választékunk között. Amennyiben segítségre lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal.

Tetszett ez a cikk? Tudjon meg többet! 

Szeretne még több érdekes információt olvasni az ózongenerátorokról? Nézze meg legfrissebb blogbejegyzéseinket: