Posted on

Autóklíma tisztítás és szagmentesítés ózonnal

Autóklíma tisztítás ózonnal

Az autóklíma nehezen elérhető, sötétebb, nedvesebb részei ideális helyet biztosítanak a mikroorganizmusok elszaporodásának, tehát a baktériumok és a gombák is előszeretettel telepszenek meg az efféle területeken. Azok a kórokozók, amelyek bekerülnek a klímába, folyamatosan visszakeringenek a légtérbe, így nagyban nő a felülfertőződés veszélye. Az ózongenerátoros tisztítás mindezt segíthet elkerülni, hiszen a gáz halmazállapotnak köszönhetően az anyag olyan helyekre is eljut, ahová hagyományos tisztítószerekkel, szabad kézzel nem lehetséges hozzáférni. Ahogy a szennyező anyagok találkoznak az ózonnal, oxidációs reakciók lépnek fel, amelyek által a káros részecskék elpusztulnak, az ózon molekula pedig egyszerűen oxigénné alakul át. Az ózon tehát nem csak hatékonyan tisztítja a klímát, hanem fertőtleníti is, így a klímaszezonban és a vírusos időszakokban javasolt havonta legalább egyszer élni a tisztítás lehetőségével. A kisgyermekes családoknak is érdemes rendszeresen kitisztíttatniuk ózonnal a járművet.

Pontosan hogyan is tisztítsunk az ózonnal?

Az ózongenerátort tegyük az első ülésre, lehetőleg minél közelebb a klímához, a motor lehetőleg legyen gyújtáson, közben a klíma menjen minimum fokozaton és a ventilátort állítsuk belső keringésre. Az ózongáz akkor tud a leghatékonyabban keringeni, ha a ventilátoron maximális fokozatra állítjuk a légbefúvókat. Figyeljünk rá, hogy a kezelés ideje alatt az akkumulátor ne merüljön le, ezért inkább járó motor mellett végezzük el a feladatot. Ezt követően nincs más dolgunk, mint beindítani a készüléket, hagyni dolgozni és a végén szellőztetni. Körülbelül 20 percnyi tisztítás elegendő a légrendszerek és a belső tér megtisztításához, de fontos, hogy közben senki se tartózkodjon az utastérben.

Az ózonos klímafertőtlenítés nem egyenlő a klímatisztítással! Utóbbi egy vegyszeres, a készülék szétszerelésével járó folyamat, amelyet jobb szakemberre bízni!


Ózongenerátor készülékeinket használhatja lakásban, irodában, edzőteremben, szállodában és mezőgazdasági létesítményekben egyaránt. Eszközeink hatékonyak a rovar és ágyi poloska irtás területén illetve remek lehetőséget biztosítanak lakás vagy autóklíma fertőtlenítéséhez. Professzionális ózongenerátorok az ÓzonSpecialistától. Ingyenes házhoz szállítással és minimum 2 éves garanciával.

ózongenerátor házhozszállítás