Posted on

A koronavírus halálos ellensége

Ózonos fertőtlenítés

Az elmúlt másfél félben többször is hallattuk, hogy végre megvan a koronavírus halálos ellensége! A számtalan elmélet, praktika és áltudományos módszer ellen védekezni nem tudunk, de egy tényben biztosak vagyunk.

A koronavírus halálos ellensége az ózon!

Miért merjük ezt leírni? Azért, mert ez valóban így is van.

Az ózon hatása a koronavírusra: az ózon szabadgyök hatása révén roncsolja a vírus lipidburkának kémiai kötéseit, ily módon tönkreteszi a lipidburkot – a vírus elveszíti fertőzőképességét, inaktiválódik.

Ennek a hatásnak köszönhetően a tömegközlekedési eszközökön, mentőautókban, kórházakban és számos szolgáltatói intézményben alkalmazzák sikeresen az ózonos fertőtlenítést.  

A megérdemelt figyelem

A COVID-19 keltette félelem új szerepben tűnteti fel az ózongenerátor készülékeket, pedig már jóval a pandémia előtt használták a szakemberek.  

A generátor által kibocsátott ózongáz ugyanis a kellemetlen szagok és a penészgombák ellen is rendkívül hatásos. A megfelelő ózongenerátor kiválasztását követően a szerves szagmolekulák már egy kezeléssel elpusztíthatók, a penészgomba kiterjedések pedig pár alkalom után porózussá válnak, vagyis elhalnak.

Azt azonban érdemes tudni, hogy az ózongáz nem egy csodaszer! Pusztít és fertőtlenít, egyedülálló módon 100%-os hatásfokkal, de ahogy semmi sem, ez sem tart örökké. Épp ezért javasolt az ózonos fertőtlenítést negyedévente, de minimum fél évente elvégezni. Az utóbbira kiváló alkalom lehet például a tavaszi és az őszi vagy Karácsony előtti nagytakarítás.

Hogyan válasszunk ózongenerátort?

Szempontok, amire a vásárlás előtt figyelni kell:

  • a készülék légköbméterben megjelölt kapacitása
  • az óránkénti ózongáz kibocsátás
  • a készülékre vonatkozó teljeskörű garancia megléte
  • az ózonlapok tartóssága