Posted on

Ózonos vízfertőtlenítő

ózonos vízfertőtlenítő

Testünk nagyjából 60 százaléka víz. Az egészség megőrzése érdekében elengedhetetlen, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű ívóvizet jutassunk a szervezetünkbe. Ebben segítséget nyújt az ózonos vízfertőtlenítő. 

Koronavírus? 

A halálos megbetegedéseket okozó, gyorsan terjedő járványok kitöréséről szóló, a világsajtót bejáró hírek olyan eseményekről számolnak be, amelyek gyakori összefüggésben állnak az élelmiszerek kezelésével és a feldolgozás higiéniájával, az ivóvíz nem kellő mértékű tisztaságával„ – írja a Tiszta Ivóvíz Blog egy cikkében

Itt a megoldás: Ózonos vízfertőtlenítő! 

Az ózonos vízfertőtlenítő segítségével könnyedén biztosíthatja családját méreganyagoktól mentes ivóvízzel. Csupán 12 percig kell kontaktban lenni az ózonnak a vízzel, majd ezután lebomlik és elenyésző mennyiségben marad benne. Ez a mennyiség ≤0,3 mg/l-t jelent, mely ózonmennyiség az egészségre teljesen ártalmatlan

Tudta? 

Az ózont ívóvíz fertőtlenítése mellett másra is használhatjuk. Az ózonos vízfertőtlenítő nem csak a klóros, maró hatású vegyületektől kíméli meg medencénket, de az egészségre is kedvező hatással van: 

 • Az ózonnal kezelt medencevízben való fürdőzés elmulasztja a fáradtságot 
 • csökkenti a test különböző pontjain érzett fájdalmat 
 • serkenti a vérkeringést 
 • növeli a vörös vérsejtek oxigéntartalmát 
 • kivezeti a méreganyagokat a szervezetből 
 • számos bőrbetegség gyógyulását elősegíti 

Nyilvános helyek vizének fertőtlenítésekor az ózon mennyisége 1 mg/l – 1,7 mg/l, a kezelési idő pedig mindössze 1-2 perc legyen. Amennyiben vízforgatós nyilvános medence vizét kezeljük, az vízbe engedett ózon mennyisége 2 mg/l legyen. 

Amikor az ózongenerátor víztisztítás közben üzemel, az emberi légzéstérben (nagyjából 1,2-1,5 méterre a földfelszíntől) 0.16 mg/m³ alatti.  

Ózonnal az orvoslásban 

Az ózon használható egészségügyi intézményekben az egészségügyi víz fertőtlenítésére (nem olyan vízé, amelyet később a páciensekbe injekcióznak), továbbá csatornavíz és nyilvános helyek vízfelületeinek fertőtlenítésére. 

A diagnosztikai és kezelési víz (amelyet nem injekcióznak beteg szervezetébe) fertőtlenítésekor általános előírás, hogy 0,5 mg/l – 1,5 mg/l legyen a hozzáadott ózon mennyisége, amit huzamosabb ideig fent kell tartani 5-10 percen keresztül. Rossz minőségű, erősen szennyezett víz esetében a mennyiség 3 mg/l – 6 mg/l legyen. 

Ózonos vízfertőtlenítő készülék: mire lehet még használni? 

Azonfelül, hogy az ózongenerátor készülékek a levegőn és a felületeken teljes sterilitást végeznek, egyéb kedvező tulajdonságokkal is bír a használatuk: 

 • kellemetlen szagok semlegesítése 
 • benti légtér megtisztítása 
 • meghosszabbítható a zöldségek és gyümölcsök polcon való eltarthatósági ideje 
 • megszüntethető a hal kellemetlen szaga, annak több nap utáni enyhe mérgezősége (pl. szerotonin) 
 • Eltávolítja a műtrágya maradványokat, élősködőket, kórokozókat, nehézfémeket a rizsről, és ízletesebbé is teszi azt, valamint táplálóbbá 

Legújabb ózonos vízfertőtlenítő készülékünk: 

2in1 vízfertőtlenítő ózongenerátor